pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-maximus

Brouwerij Maximus

Maximus brengt leven in de brouwerij

Brouwen is een fris, bruisend, ambachtelijk vak. Bier is leven in de brouwerij.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-maximus-foto-03

Maximus zijn koperen brouwinstallatie

Brouwerij Maximus is een jonge, ambitieuze bierbrouwerij in Utrecht Leidsche Rijn opgezet door Ewald Visser, Arend-Jan van Dieën en Marcel Snater. Sinds 2012 worden er met stoom ambachtelijke bieren gebrouwen. De koperen brouwinstallaties zijn te bewonderen in het proeflokaal, waar de gast terecht kan voor een uitgebreide keuze uit bieren, andere dranken en lokale versnaperingen. Maximus is een lokale brouwerij waarbij begrippen als gezelligheid, stoer, kwaliteit en loyaliteit tezamen komen. Een biermerk met een variabel assortiment van toegankelijke bieren tot bieren met unieke smaaksensaties.

Maximus als leerwerkbedrijf

Bovendien is de brouwerij een leerwerkbedrijf en sociale onderneming. De eigenaren zijn van mening dat het belangrijk is om ruimte te maken voor een maatschappelijk doel. Zij bieden mensen met een afstand op de arbeidsmarkt de kans om zichzelf te ontplooien in de brouwerij.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-maximus-foto-04

Onze Maximus bieren

Het bekendste bier is de Pandora, een Dutch Pale Ale. Fris, fruitig en licht bitter van smaak. Brutus is verkozen tot het ‘Meest Gewaardeerde Bier van de provincie Utrecht’. Het is een American Amber Lager met een zoete smaak, een bittere afdronk en een goede doordrinkbaarheid. Highhops valt onder de Idian Pale Ale. Maar liefst 5 soorten hop zorgen voor de verrassende frisse tonen. Een echte dorstlesser is de Saison met zijn frisse smaak en licht bittere afdronk. Tot slot de Stout bieren voor de liefhebbers van donker bier. Stout 6 smaakt naar koffie en geroosterd brood en de Stout 8 naar koffie en chocola.

Assortiment Brouwerij Maximus

Vaste bieren

 • Pandora, Dutch Pale Ale, Blond, 6%
 • Brutus, American Amber Lager, Amber, 6%
 • Domkop, Hoppy Wheat beer, 4,5%
  (enkel op fust)
 • Dakhaas, Amberkleurig tarwebier, 5 %
  (enkel op fust)
 • Saison, Wallonisch Blondbier, 5%
 • Highhops, Indian Pale Ale, Amber, 6%
 • Stout 6, met tonen van koffie en geroosterd brood, 6%
  (enkel op fles)
 • Stout 8, met tonen van koffie en chocolade, 8%
  (enkel op fles)

Onze bieren zijn het hele jaar beschikbaar. Ze worden verkocht op fles en fust.

Seizoenbieren

 • Bock 7: Traditionele Bock, 7%

Voor ieder seizoen van het jaar brouwt Maximus een speciaal bier. Daarnaast brouwen wij ook volop andere bieren. Omdat het leuk is om te doen en erg lekker is om te drinken.

Andere gebrouwen bieren:

Little Fred, Weizen, Fat-Cherry, Summer Ale, Imperial Saison, Lentebock, Black Saison, Articus, Chrystal Meth, Sencha Porter, Black is Black en wat er nog in het vat zit…

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-maximus-foto-01

Brouwerij Maximus B.V.
Pratumplaats 2A
3454 NA Utrecht (De Meern)
Bel: 030-7370800
Mail: info@brouwerijmaximus.nl