pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-hetlicht

Brouwerij het Licht

Meer licht, meer smaak

Geen poespas, gewoon lekker licht bier waar je verantwoord van geniet. Het credo: meer licht, meer smaak. Maar kijk uit, de bieren van Het Licht worden in beperkt volume gebrouwen.

 

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-het-licht-foto-04

Microbrouwerij van seizoensbieren

Brouwerij Het Licht is een Utrechtse microbrouwerij gespecialiseerd in seizoensbieren. In nauwe samenwerking met brouwerij De Leckere worden leckere lichte bieren gebrouwen. De brouwerij is opgericht in 2014 en het eerste bier dat werd gebrouwen was het Herfstlicht. Het Licht brouwt bieren in beperkt volume en de bieren zijn verkrijgbaar op fles en op fust.

Onze filosofie

Het Licht maakt prikkelende seizoensbieren. Onze bieren zijn laag in alcohol en worden biologisch gebrouwen. We vinden het belangrijk dat bier vooral lekker is en dat het toegankelijk is voor iedereen, zelfs voor mensen die niet van bier houden.

Inspiratie
Bij het bier brouwen schuwen we niet om soms te experimenteren. We laten ons inspireren door oude en nieuwe trends. Inspiratie vinden we vaak in het buitenland, zoals bijvoorbeeld voor Volle Maan: een biere de garde met haar roots in Frankrijk.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-het-licht-foto-03

Samenwerken

Het Licht werkt graag samen met diverse partijen tijdens evenementen en natuurlijk om nieuwe bieren te ontwikkelen. Zo is er voor en met Café Hofman ‘Hofdame’ gebrouwen, zijn er ideeën voor het brouwen van een mooi winterbier en er wordt zelfs gewerkt aan het maken van een cyder.

Assortiment Brouwerij Het Licht

Vaste bieren

  • Volle Maan, Bier de Garde 6,3%

 

Seizoenbieren

  • Lentelicht, Hefe Weizenbock 6,3%
  • Zomervlam, Meergranen Wit 4,5%
  • Herfstlicht, Weizenbock 6,5%
  • Nieuwe Maan, Ambree 6,1%
pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-het-licht-foto-01

Brouwerij Het Licht
Postbus 17
3500 AA Utrecht
Bel: 06-29292771
Mail: contact@brouwerijhetlicht.nl