pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-walhalla

Brouwerij Walhalla

Brewing The Gods' Favorite Ales

Epic Craft Beer

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-walhalla-foto-03

Lievelingsbieren van de goden

Walhalla is de jonge Amsterdamse microbrouwerij die de lievelingsbieren van de goden brouwt. Bieren zoals wij ze op aarde ook het liefst drinken: krachtig, spannend en altijd dorstlessend.

Brouwer Aart van Bergen begon met een huis vol ketels, maar dat huis was al snel te klein. Dus pakt hij het inmiddels wat groter aan. En met succes: zijn eerste bier Osiris won al de zilveren medaille op de Brussels Beer Challenge en Heimdall ontving de titel "Lekkerste Bockbier van Nederland".

Unieke etiketten

Inspiratie haalt Aart uit de Amerikaanse craft beer revolutie en fantasy films, boeken en games. De bieren krijgen hun uitgesproken smaken van unieke hop soorten en bijzondere granen. Al het artwork wordt gemaakt door illustrator Vincent Sapthu.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-walhalla-foto-04

Spannende moutsoorten en een uitgesproken hopkarakter

"De nieuwe Amerikaanse microbrouwerijen vind ik erg inspirerend: die leggen zoveel energie en expressie in hun bieren. Naast de geweldige IPA's brouwen ze ook de traditionele bierstijlen maar geven daar echt hun eigen draai aan. Dit type innovatie pas ik ook toe bij het bedenken van de Walhalla recepten.”

De bieren van Walhalla gaan van vederlicht tot zwaar en donker, maar allemaal met hun eigen uitgesproken identiteit. Zo maken we gebruik van spannende moutsoorten in het Minerva Spelt Witbier en de Osiris Farmhouse Ale, terwijl de Loki Golden IPA en Shakti Double IPA een uitgesproken hopkarakter hebben. Daarnaast brouwen we in gelimiteerde oplage de Daemon serie, waar we grenzen van donker en zwaar opzoeken: bieren voor de liefhebber!

Assortiment Brouwerij Walhalla

Vaste bieren

  • Loki, Golden IPA
  • Osiris, Farmhouse Ale
  • Shakti, Double IPA
  • Wuldor, UK Barley Wine

 

Seizoenbieren

  • Minerva, Spelt Witbier (Lente/Zomer)
  • Heimdall, Imperial Rye Bock (Herfst/Winter)

Specials

  • Daemon serie (nummer 3 nu verkrijgbaar)
  • Daquwaka, White Session IPA (zomer, Collaboration met Kromme Haring) 
pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-walhalla-foto-02

Walhalla Craft Beer
Havikslaan 24B
1021 EK Amsterdam
Bel: 06-11391675 (Aart van Bergen)
Mail: info@walhallacraftbeer.nl