pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-eem

Brouwerij Eem

Wanneer het gaat om het genieten van een ambachtelijk gebrouwen speciaalbier....

Alle Eembieren zijn met liefde en zorg gebrouwen. Van bier moet je genieten, elke slok opnieuw. Met die gedachte als uitgangspunt, zijn de recepten ontwikkeld en verder verfijnd.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-eem-foto-04

De verzoeting van de biermarkt

Brouwerij Eembier is in 2006 opgericht om tegenwicht te bieden aan de toenmalige verzoeting van de biermarkt. Alle Eembieren zijn tamelijk hoppig en zelden zoet. Brouwerij Eembier brouwt volgens het Reinheitsgebot. Dat wil zeggen dat er geen kunstmatige toevoegingen worden toegevoegd en de kruidenpot blijft ver weg van de brouwketels. Na 11 jaar actief te zijn geweest als huurbrouwerij, zal dit najaar de eigen brouwerij worden geopend in Elburg.

7 Bieren

Het basis assortiment bestaat uit 7 bieren. Eem Jolig is een fris blond bier. Eem Stadig is een droog en donker abdijbier. Eem Tierig is een fruitige IPA met tonen van grapefruit, die wordt gebrouwen sinds 2009. Eem Potig is een romige zachte stout. Eem Krachtig is een volmout imperial stout van 9,8%. Naast deze 5 basisbieren, worden er sinds 2011 ook 2 bieren gebrouwen door 5 Tasty Ladies onder begeleiding van Ruud van Moorst. Tasty Lady is een milde IPA. Gebrouwen door ladies voor elke bierliefhebber, dus zeker geen vrouwenbier! In 2016 is ook de Tasty Lady darkside porter gelanceerd. Naast deze bieren, worden er bieren gebrouwen voor elk seizoen. Daarnaast verschijnen er met grote regelmaat spannende specials.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-eem-foto-03

Eigen brouwerij

Bierbrouwerij De Eem gaat vanaf volgend jaar zijn eigen bier brouwen in de oude houtwerkplaats van de NS op de Wagenwerkplaats in Elburg. Ruud van Moorst, eigenaar van de brouwerij, heeft inmiddels al een behoorlijk bierassortiment maar wijkt voor het brouwen uit naar verschillende collega brouwers. Maar dat zal straks niet meer nodig zijn. De ruimte die volledig vrijkomt is 700 vierkante meter. Hij wil daar een sociale brouwerij neerzetten waar mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt kunnen werken en de locatie zal voorzien worden van proeflokaal en buitenterras. Momenteel wordt er al uitgekeken naar een brouwinstallatie in Griekenland waarmee per keer tweeduizend liter bier gebrouwen kan worden.

Assortiment Brouwerij Eem

Vaste bieren

  • Jolig, Blond
  • Potig, Stout
  • Tierig, Hoppy Pale Ale
  • Stadig, Donker Abdijbier
  • Krachtig, Imperial Stout, 9,8%
  • Tasty Lady, milde IPA

Seizoenbieren

  • Dorstig, Session IPA
  • Duchtig, Dubbelbock
  • Bronstig, Bock
  • Grillig, Red IPA

Naast deze bieren, worden er bieren gebrouwen voor elk seizoen. Daarnaast verschijnen er met grote regelmaat spannende specials.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-eem-foto-02

Brouwerij Eembier
Curaçaolaan 10C
3818 SE Amersfoort
Mail: info@eembier.nl
Mail: info@tastylady.nl