pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-haas-bieren-logo

Haas Bieren

Haas Bieren, Jaagt Dromen Na!

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-haas-bieren-foto02

Eenmaal geproefd ben je het haasje!

Opgericht in 2016 vanuit een passie voor het bier en de beleving van smaak in zijn algemeenheid. Wij zijn een kleinschalige brouwerij met inmiddels 4 voorradige varianten, aangevuld met specifieke seizoensbieren op zijn tijd.

Wij maken al onze recepten zelf en brouwden tot voor kort zelf in Wijchen. Inmiddels hebben we een brouw-samenwerking met HOOP in Zaandijk. Ons laatste bier, de Tripel, is dan ook daar gemaakt.

Eigen karakter

Naast het streven naar een eigen karakter, bijvoorbeeld ons vilt waar glas én flesje op staan, hebben wij de beleving hoog in het vaandel staan. Zo geven wij bij ieder bier een foodpairing aan, om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen.

Ieder bier van ons heeft nét een andere smaaktoon, dan wat je zou verwachten binnen dat type. Dát is nu net wat ons anders maakt dan de meeste speciaalbier-aanbieders. Dat nét even anders zijn is onlosmakelijk verbonden aan Haas. Proef en ervaar het zelf. Eenmaal geproefd ben je het haasje!

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-haas-bieren-foto01

Drie vrienden

Wij zijn 3 vrienden die sinds begin 2017 bezig zijn met Haas. Op dit moment helaas nog geen eigen brouwerij. We brouwen dus nog in de ketels van onze collega's. Haas in ingeschreven met standplaats Driebergen (Utrecht).
Ondertussen hebben we vier mooie bieren in het assortiment. En daar blijft het wat ons betreft natuurlijk niet bij.

Martijn, Sander en Jeroen

Assortiment Haas Bieren

Vaste bieren

 • Haasje Over, Tripel 8,4%
  Bovengistend, goudkleurige tripel. Lichtzoet van smaak met een moutige afdronk en een heerlijke lichte kruidigheid vanuit het gebruik van een beetje roggemout.
 • Peatje Precies, Pale ale met turfmout, 6,3%
  Precies net niet een gewone IPA, maar één met turftonen. Geen extreme hopbom, maar een bier met goeie balans tussen hoppigheid een zoetje en aardse kenmerken vanuit de turfmout.
 • Hop of the old block, Engelse bitter, 5,2%
  Koperkleurig verfrissend bier voor de warme dagen. Deze is losjes gebaseerd op de engelse bitter. Volledig gemaakt met engelse mout, hop en gist. Lichte tonen van mout, een zacht bittertje en caramel.
 • Once you go black, Black IPA 6,3%
  Een hele donkere IPA, gekleurd door de zwarte mout die pas laat in het brouwproces is toegevoegd. Een verfrissend, bitterig bier met heerlijke fruittonen vanuit de hop.
pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-haas-bieren-assortiment

Haas Bieren
Faunalaan 186
3972 PS Driebergen-Rijsenburg
Mail: info@haasbieren.nl