pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-kapitale-logo

Kapitale

Huisbrouwerij Kapitale (spreek uit als kapiteel) is een brouwerij in Zuilen, Utrecht.

De naam is afgeleid van een kapiteel, wat weer als kopstuk een onderdeel was van oude Griekse en Romeinse zuilen. Het kapiteel is ook terug te vinden in het logo van de brouwerij. En ale is uiteraard een vorm van bier.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-kapitale-foto01

Huisbrouwerij Kapitale is een huurbrouwerij

Er wordt gebruik gemaakt van de capaciteit van andere lokale brouwerijen om de eigen recepten te (laten) brouwen. De bieren worden gebrouwen met biologische moutsoorten. De bedoeling is dat er op termijn een eigen brouwerij komt ergens in Zuilen. Het doel van Huisbrouwerij Kapitale is dat elke Zuilenaar één keer per week een bier van de brouwerij gaat drinken. Natuurlijk mag het bier buiten Zuilen ook gedronken worden!

Vele brouwsels zijn gevolgd...

De brouwerij is in 2014 begonnen als hobbybrouwerij. Inmiddels zijn er al heel wat brouwsels gevolgd. Op 13 april 2018 zijn de eerste twee bieren van Huisbrouwerij Kapitale gepresenteerd bij restaurant De Parel van Zuilen.

Zie hiernaast een filmpje dat is opgenomen voor de lokale omroep UStad voor het programma ‘U in de Wijk Zuilen’. Uitgezonden op vrijdag 13 april 2018.

Assortiment Huisbrouwerij Kapitale

Vaste bieren

  • Hainaut – Saison 5,5%
  • Oester van Zuilen – Oesterstout 8,5%

De bieren zijn meestal zowel op fust 20L als op fles beschikbaar.

Seizoenbieren

  • Wharrgarbl – Session IPA 4,2%
  • Bocque – Bokbier 7,1%

Bierbeschrijvingen

Hainaut is een saisonbier. Saison is van oorsprong een Waalse bierstijl die bij hoge temperatuur wordt vergist. Saison heeft daardoor een droog en kruidig karakter. Combineer dit bier eens met een kruidige gehaktspies!

Wharrgarbl is een session IPA. Session IPA is een licht-alcoholische variant van de IPA, die zich kenmerkt door een aangename bitterheid en een vol hoparoma. Combineer dit bier eens met een oliebol!

Oester van Zuilen is een stoutbier. Stout is van oorsprong een Britse bierstijl die zijn smaak krijgt van gebrande moutsoorten. Aan deze stout zijn oesters toegevoegd, wat een licht zilte smaak geeft. Combineer dit bier eens met een gehaktbrood of natuurlijk met oesters!

Bocque is een Nederlandse herfstbok. Over de herkomst van bokbier is veel discussie. Deze versie heeft in ieder geval caramel, drop en chocolade smaken en een aangename balans van bitter en zoet. Combineer dit bier eens met  blauwader- of oude kaas!

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-kapitale-assortiment

Huisbrouwerij Kapitale
Burgemeester Norbruislaan 31
3555 ED Utrecht
Bel:   06-49642474
Mail: brouwer@huisbrouwerijkapitale.nl