pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-metal-brewery-logo

Metalhead Brewery

Horns up en hef het glas

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-metal-brewery-foto01

Wat is Metalhead

Velen zijn geïnspireerd door de oude kunst van de muziek. Velen leven voor de oude kunst van het produceren en consumeren van glorieus ambachtelijk bier. Metalhead is geïnspireerd door beiden. Voor ons zijn muziek en bier onafscheidelijk met elkaar verbonden. Het één kan niet zonder het andere.

Wie zijn de Metalheads

Wij zijn vier vrienden die afkomstig zijn uit het zuidoostelijke deel van Europa, Bulgarije. Wij delen een passie voor heavy riffs en goed bier. Via ons eigen gebrouwen bier willen wij deze voorliefde met jullie delen. We doen dat zoals wij geleerd hebben te leven; met hard werken, veel toewijding en plezier voor het vakmanschap. De muziek waar wij van houden is stevig en groovy. Het heeft z’n eigen herkenbare vibe, net zoals ons bier. Wij maken bier zoals we dat zelf het liefste drinken en zijn trots om dat te delen met echte bierliefhebbers.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-metal-brewery-foto02

Assortiment Metalhead Brewery

Vaste bieren

Twee van onze Metalhead bieren zijn beschikbaar voor de Nederlandse bierliefhebbers - de hoppige rogge IPA “Hop Suey” en de frisse, heldere IPL “Space Lord”.

  • Hop Suey is een zeer gladde rogge IPA.
    Het is verfijnd peperig en doordrenkt van het aroma van maar liefst 5 verschillende hoppen. Citrusfruit, bloemen, mango en ananas mengen op elegante wijze met de ingetogen kruidigheid van het bier. We noteren 60 IBU en 6,5% ABV. Hop Suey is uiteraard geïnspireerd op Chop Suey van System of a Down.

 

  • Space lord is een typisch zomerbier - een frisse, heldere en droge IPL.
    De gedempte bitterheid die benadrukt wordt door de serieuze hoeveelheid droge hop, maken het ideaal voor de hete en zonnige dagen. Het aroma wordt omschreven als ananas, citrus, meloen en bloemen. Een afdronk met een moutige smaak. Space Lord presenteert zich met 25 IBU, typisch voor deze stijl, en 5,5% ABV. Space Lord is onze manier om onze liefde te tonen voor het nummer van Monster Magnet met dezelfde naam.
pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-metal-brewery-assortiment

Metalhead Brewery
Westkanaaldijk 5 – 10
3542 DA Utrecht
Mail: info@metalhead.beer