nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-nationaal-nijmegen-nevel-artisan-ales-logo-01

Nevel Artisan Ales

Nevel Artisan Ales is een rustieke, eigenzinnige en duurzame brouwerij

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-nationaal-nijmegen-nevel-artisan-ales-foto02

Traditionele brouwtechniek van gemengde gisting

Als enige brouwerij in Nederland richt Nevel Artisan Ales zich volledig op de traditionele techniek van gemengde vergisting, waarbij naast gewone brouwersgist ook allerlei wilde microben (vaak uit eigen omgeving) worden toegevoegd aan het bier. Dit zorgt voor rijke, spannende smaken en een goede gelaagdheid.

De perfecte balans

Sommige bieren gaan jong en fris op fles, andere krijgen de tijd om na te rijpen op houten wijn- en whiskyvaten. Soms voegen de brouwers daarna nog (zelf geplukt) fruit, kruiden of boombast toe, om de perfecte balans te creëren. De bieren zijn ambachtelijk en uitdagend: soms fris en droog, heerlijk bij een maaltijd, maar soms ook rins en complex, om rustig van te genieten.

Wisselende bieren
Nevel heeft geen vaste collectie, maar brengt steeds wisselende bieren uit. Neem contact op voor de actuele voorraad.

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-nationaal-nijmegen-nevel-artisan-ales-foto01

Assortiment Brouwerij Nevel Artisan Ales

Regelmatig verkrijgbaar:

  • Weide - Grisette met Spalter Select
    Weide is onze gedryhopte grisette vergist met onze wilde huiscultuur. Hier hebben we een lokale, kruidige Spalter Select toegevoegd, die subtiele aroma's geeft van grapefruit, limoen, honingbloem, watermeloen en witte peper. Grisette is een fris, droog en licht bitter tafelbier van het land. Weide is vrij licht in alcohol en daardoor prettig doordrinkbaar, doch met een mooie en subtiele complexiteit. 4,2% ABV

 

  • Alm - Saison met zomeralsemzomeralsem
    Alm is onze droge saison met kruiden. In dit bier zit de bijzonder aromatische zomeralsem (annual mugwort), dat het bier kruidige, grassige en citrusachtige tonen geeft. Alm is vergist met onze wilde huiscultuur van druiven, die een fraaie complexiteit geeft zonder rinsheid. Ietwat voller en zoeter dan de Weide, wat uitstekend past bij de kruidige bitterheid en het uitgesproken gistkarakter. 5,9% ABV

 

  • Erve - Dryhopped saison met Brettanomyces
    Erve is onze gedryhopte saison met Brettanomyces. Een fris, droog en rustiek tafelbier met tonen van citrus, hooi en peper. Meer rijping dan bijvoorbeeld de Alm of Weide, waardoor de Brettanomyces naast onze wilde huisgist een landelijk tafereel
    schetst. 5.5% ABV

Seizoensbieren en specials:

  • Gloed - Wild bier met kersen
    Gloed is een wild bier waar we kersen van verschillende rassen aan hebben toegevoegd, die we zelf hebben geplukt in een oude boomgaard in Lent. De kersen hebben we in hun geheel, met pit en al, in het bier gedaan, waarna dit 3 maanden heeft mogen rijpen. Daarna hebben we het bier nog 2 maanden op een houten vat gelegd. Het is een mooi gebalanceerd, zacht zuur en fruitig bier, dat nog een lichte hopbitter heeft van het onderliggende bier. De kersenpitten geven een zachte toets van kaneel, amandel en noten. 5,6% ABV
  • Dauw - Barrel aged saison met vlierbloesem
    Dauw is begonnen als een blend van twee saisons die we in mei 2017 hebben gebrouwen. Hier hebben we vlierbloesem aan toegevoegd die we hebben geplukt naast een oud fort aan de Waal bij Lent. De bloemen hebben een dag in het bier gemacereerd, waarna het is gefilterd en in een eikenhouten wijnvat gelegd. Hier heeft het bijna 6 maanden gerijpt, om de wilde gisten van de bloemen de kans te geven om hun complexe smaken aan het bier te geven. Dauw is friszuur en funky, met een zachte bitter en een bijzonder volle body. 5.7% ABV
  • Weder - Wild ale met gruit
    Weder is een wild bier dat is gebrouwen met zelfgeplukte duizendblad, bijvoet en gagel in plaats van hop. Bijvoet is het belangrijkste bittermakende ingrediënt, terwijl duizendblad en gagel een warme kruidigheid aan het bier geven. We hebben het vergist met kveik, een traditionele Noorse gist die erg fruitig is en het bier een mooie volle body geeft. Weder is een traditioneel brouwsel met takken en bladeren dat in smaak nog het meeste wegheeft van een friszure berliner weisse. 4.7% ABV
  • Aard- Wild ale met kvass
    Aard is een blend van verschillende vaten met saisons en golden sours, waarna wij er een kvass aan hebben toegevoegd. Kvass is een drank van brood en bieten, die wij met zuurdesemcultuur hebben vergist en op smaak gebracht met absintalsem van de Ommuurde Tuin uit Heteren. Een fris, rijp, gegrond bier met veel fruitigheid en een mooie medicinale bitterheid in de afdronk. 5.2% ABV
  • Minne - Saison met Japanse kwee
    Minne is een volle, kruidige saison. Vergist met onze wilde huisgist heeft dit bier veel klassiek karakter, met een lichte moutigheid en mooie pepertonen. De kwee brengt wat meer citrus en appel, en in de afdronk wat pit en fruitige bitterheid. 5.2% ABV
nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-nationaal-nijmegen-nevel-artisan-ales-assortiment

Nevel Artisan Ales
Waalbandijk 8D
6541 AJ Nijmegen
Mail: info@nevel.org

Meer informatie? Vraag het mij

nectar-utrecht-vincent-commercieel-adviseur
Vincent Post, Commercieel Adviseur