Rauw Brouwers

Letterlijk en figuurlijk ongefilterd!

6 Rauw Brouwers grafiti

Letterlijk en figuurlijk ongefilterd!

Wij staan voor no-nonsense en recht voor zijn raap. Dat zie je terug in onze bieren. Geen vlierbloesem, quinoazaad of gembertroep met kamille extract. Doe normaal. Gewoon goed bier, doordrinkbaar en zonder fratsen.

Op vrijdag met vrienden de kroeg in. En dan het eten en de tijd vergeten. Af en toe eens uit de bocht vliegen en de dag erna op de blaren zitten. Ongepolijst bier en op het randje qua naamgeving, maar altijd met een knipoog.

Zo staat Rauw Brouwers in het leven. Zo zijn onze bieren!

Van thuisbrouwer naar bierparadijs

Het begon met een simpel proefpakketje waarbij we meer dronken dan we die avond hadden gebrouwen en ons een klein beetje hadden vergist in het aantal uren werk. Maar een nieuwe hobby was geboren; één keer in de maand bier brouwen bij Hein thuis. Toen later de berging uitpuilde en de houten vloer de bierplassen niet meer aan kon, werd het tijd voor de volgende stap. Een garagebox werd ons domein. Daar konden we helemaal los met meer brouwtools en omgebouwde koelkasten.  We hadden op een gegeven moment zo veel bier dat we het zelf niet meer op konden drinken. Gelukkig kun je dan altijd op je vrienden rekenen. We organiseerden een proeverij in het Oosterpark en lieten onze vrienden beslissen welk bier we in een commerciële oplage moesten gaan gebrouwen. December 2019 was het zover, met Weissguy brachten we ons eerste bier op de markt!

Daarna raakte we in een stroomversnelling. We brachten een tweede bier uit en besloten grotere batches te gaan brouwen. En precies toen ook de garage box te klein werd, belde Maartje. “Ik heb eigen co-workingspace en ik zoek een brouwerij. Iets voor jullie?”

Sinds januari 2021 zitten we dan ook in een loods op de NDSM-Werf in Amsterdam-Noord. Kom er snel eens kijken want wij, dè buurtbrouwerij van de NDSM, hebben er een klein bierparadijs gecreëerd.

3. Van thuisbrouwer naar bierparadijs
allebieren

Vaste bieren

Op dit moment hebben we vijf vaste bieren. Begin volgend jaar komt daar een zesde bier bij. Ook kun je in 2022 een paar mooie specials van ons verwachten. Wij geloven dat blik de toekomst is voor bier. In de loop van 2022 zullen alle onze bieren daarom op blik verkrijgbaar zijn. Daarnaast zijn alle onze bieren op fust verkrijgbaar. Gooi maar open die tap!

Weissguy

Laat ze maar lullen, jij weet wel beter. Weissguy die je bent!

Met een weloverwogen mix van tarwe-, vienna- en pilsmout hebben we een frisse doordrinkbare Weizen gebrouwen. Doordat we het citrusachtige aroma van de Cascade hop verrijken met sinaasappelschil krijgt deze weizen een zachte, licht zoete afdronk.

I.P.A Lot

…en zeker als ik gedronken heb.

Kletteren, pissen, stralen, zeiken, sassen of klateren. IPA Lot is een bier waar je van gaat lopen. Naar het toilet welteverstaan want deze West Coast-achtige IPA blijf je drinken. Een zachte, fruitige IPA waarin drie Amerikaanse hoppen zorgen voor een heerlijk bittere kick.

Lul.Lul

Alles behalve een nul punt nul

Lul.Lul is een Tripel gebrouwen met veel mout en heeft hierdoor behoorlijk wat alcohol. Doordat we kruidige hoppen combineren met korianderzaad en sinaasappelschil ontstaat een stevig karaktervol bier. Een zacht zoete Grand Cru met kracht.

NEIPAard

Zo’n dorst als een …

NEIPAard neemt je mee naar warme oorden. Lekker chillen in het water met een hopsappie in je hand. De fruitige hoparoma’s van Amarillo, Citra, Mosaic en Simcoe zorgen voor een tropisch feestje in je neus en mond. Met z’n zachte uitstraling en toegankelijke alcoholpercentage blijft NEIPAard je uitnodigen. Maar pas op want een NEIPAard is gevaarlijker dan je denkt!

Stekeblond

Liefde maakt blond !

Die zie je niet aankomen hè

Sluit je ogen en verwen je mond. Deze mild kruidige blonde rakker is om verliefd op te worden. Licht zoetig en met 6,4% alcohol, zoals een blond hoort te zijn. Maar dan dry hopped met Citra hop en ongefilterd. Liefde maakt blond!

Ons paradeNEIPAardje valt in de prijzen

Dat we beter werden in recepten bedenken wisten we wel. Dat de kwaliteit omhoog ging ook. Maar dat dit gelijk na 1,5 jaar commercieel bezig te zijn ook zou leiden tot een bronzen plak voor onze NEIPAard tijdens de Dutch Beer Challenge 2021 was voor ons een welkome verrassing.

5. Ons paradeNEIPAardje valt in de prijzen

Ms. Tarnweg 10

1033 SK Amsterdam

Bel:  Jeroen Haselager | 0617550468

Mail: info@rauwbrouwers.nl