nectar-utrecht-frisdrank-oostenrijk-nightwatch-energiedrank-logo

Nightwatch

"Drink positive energy"

nectar-utrecht-frisdrank-oostenrijk-nightwatch-energiedrank-foto02

Een natuurlijk en organisch energie drankje

Nightwatch is een volledig natuurlijk en organisch energie drankje. Het hoofdingrediënt is guayusa, een kruid uit het Amazone regenwoud in Ecuador dat onder andere cafeïne bevat.

Na het oogsten wordt de guayusa omgezet in een cold brew extract, waarbij de prachtige eigenschappen van het blad zo veel mogelijk worden bewaard. Dit extract wordt gecombineerd met water en gezoet door middel van extracten uit bloemen en fruit.

Alleen maar organische ingrediënten

Nightwatch bevat alleen maar organische ingrediënten, rechtstreeks uit de natuur en het werkt stimulerend, geeft energie en focus, waardoor het drinken van Nightwatch erg geschikt is voor o.a. sport, studeren, geconcentreerd werk en tijdens het uitgaansleven.

nectar-utrecht-frisdrank-oostenrijk-nightwatch-energiedrank-foto01

Guayusa

Het hoofdingrediënt van Nightwatch is guayusa. Het drinken van guayusa betekent dat je alle energie krijgt die je op dat moment nodig hebt, zonder de pieken en dalen die je krijgt van koffie en andere energie dranken. Nightwatch bevat alleen maar organische, gezonde energie, rechtstreeks van de plant en het wordt gezoet door middel van extracten van biologisch gegroeid fruit en bloemen. Het hoofdingrediënt van Nightwatch is guayusa, een kruid uit het Amazone regenwoud in Ecuador.

Na het oogsten wordt de guayusa omgezet in speciaal extract, waarbij de prachtige eigenschappen van het blad zo veel mogelijk worden bewaard. Alles wordt gefabriceerd op één plek, gebruikmakend van de laatste technieken zodat de hoogste kwaliteit wordt gegarandeerd. Guayusa bevat cafeïne, polyfenolen en 15 essentiële aminozuren die zorgen voor eerlijke en schone energie. Guayusa zit vol xanthine met hoge energie (cafeïne, theofylline, theobromine en l-theïne) en het bevat vitaminen, mineralen en twee keer zo veel antioxidanten dan groene thee. L-theïne is hetzelfde als glutaminezuur dat in groene thee wordt aangetroffen en dat fysieke en mentale stress vermindert. Guayusa bevat geen tannine, dus de smaak is natuurlijk zacht en mild.

Guayusa bevat alle essentiële aminozuren voor de mens en heeft een hoge antioxidantactiviteit die beschermt tegen vrije radicalen en hun degeneratieve werking op het lichaam. Het resultaat laat zien dat de guayusa tweemaal zoveel antioxidanten dan groene thee heeft. Een antioxidant-analyse werd uitgevoerd met gebruik van dpph-radicaal (50% concentratie). Hoe lager het percentage remming, des te groter de vereiste hoeveelheid antioxidanten omdat minder substantie nodig was om de dpph radicaal te neutraliseren. Een dosis van 5 gram guayusa (een gemiddeld theezakje) bevat ongeveer 20-30 mg cafeïne. Een fles Nightwatch van 330 ml bevat 105,6 mg guayusa.

De guayusa maakt al sinds eeuwen deel uit van de rituelen van verschillende stammen in het amazoneregenwoud in Ecuador. De stam die het tot op de dag van vandaag het meest heeft geconsumeerd, is de Quichua-stam. Voor de inheemse bevolking is guayusa een heilig kruid. De Quichua worden heel oud en zelfs als ze 80 jaar oud zijn, zijn ze vaak fit en gezond genoeg om te jagen, zelfs in een uitdagende omgeving zoals het regenwoud. Ze gebruiken ook guayusa om wakker en alert te blijven wanneer ze 's nachts op de wacht staan. Hier komt de naam ‘Nightwatch’ vandaan. Het geeft hen de energie om de dag te beginnen, op jacht te gaan en op hun land te werken. Het leven in de Amazone is zwaar en de inheemse bevolking beweert dat het onmogelijk zou zijn om te overleven zonder guayusa. Nu kunnen ook wij hun geheim gebruiken om onze eigen jungle te overwinnen en krachtiger te worden, terwijl we tegelijkertijd de amazone en haar inwoners helpen hun omgeving en cultuur te behouden.

Assortiment Nightwatch

Nightwatch is er een een blikje van 25cl en een flesje van 33cl.

Hoeveelheid cafeïne per 250 ml blik Nightwatch 80 mg
Hoeveelheid cafeïne per 330 ml fles Nightwatch 105,6 mg
Hoeveel cafeïne per 100 ml Nightwatch 32 mg

Nightwatch mag met trots de volgende officiële keurmerken op haar product zetten;
• Biologisch
• Vegan
• Gluten-vrij

nectar-utrecht-frisdrank-oostenrijk-nightwatch-energiedrank-assortiment

Nightwatch Drink
Olympisch Stadion 24-28
1076 DE Amsterdam
Bel: +31 20 73 73 012
Mail: info@nightwatchdrink.com