Brouwerij De Halve Maan lanceert alcoholvrij bier

Sportzot wordt het eerste alcoholvrije speciaalbier met smaak

Als eerste familiale en Belgische brouwerij lanceert De Halve Maan een alcoholvrij speciaalbier.

De categorie van alcoholvrije bieren is in België tot nu toe een markt geweest van grotere pilsbrouwers en wereldspelers, maar nu lanceert De Halve Maan dus voor het eerst een echt speciaalbier met smaak in dit segment, onder de naam “SPORTZOT”.

De brouwerij slaagde erin om van het basisbier “Brugse Zot Blond” een alcoholvrije versie te maken met minder dan 0,5 % alc Vol. Het nieuwe bier smaakt niet zoeter dan het originele bier, wat uniek is in het alcoholvrije segment, terwijl de originele rijke hoparoma’s bewaard blijven. Het nieuwe bier zal onder de naam “SPORTZOT” in de markt gebracht worden. Er blijft een knipoog naar het Brugse Zot merk met de bekende nar in het logo. Zelfs de kaligrafie van het woordmerk werd door dezelfde
beroemde kaligraaf en Bruggeling Brody Neuenschwander bewerkt die oorspronkelijk ook de “Brugse Zot” kaligrafie creëerde.

SPORTZOT kleurt blond, heeft een mooie schuimkraag en heeft een duidelijk herkenbare hoparoma in de neus en in de smaak. Het bier is evenwichtig met toetsen van mout en hop, en heeft een fijne bittere nasmaak. SPORTZOT is net zoals Brugse Zot ook perfect combineerbaar met gastronomie.

Andere alcohol vrije en arme speciaalbieren

Nu verkopen wij het laatste jaar al steeds meer alcoholvrije en alcoholarme speciaal bieren. Uiteraard ook Radlers, Weizen, Witbieren en Pilsners. Maar speciaalbier alcoholvrij is echt een nieuwe markt. Hieronder wat andere bieren in ons assortiment, wat u aandacht niet mag missen;

Code Omschrijving Eenheid  Verkoop  Btw
Alc. Vrij of Alc. Arm
2168 Brugse Sportzot 0,5% 24x33cl krat  €      28,22 1
1505 Palm 0,0% 24x25cl krat  €      16,25 1
3816 vandeStreek Playground IPA Alc.Vr. 24x33cl (O.W.) doos  €      33,92 1
80013 Troost Virgin IPA 0,5% Alc. 24x33cl (O.W.) doos  €      36,00 1
80227 Muifel CraAzy IPA 24x33cl (O.W.) doos  €      31,20 1