Drankengroothandel Nectar is een familie bedrijf dat bestaat sinds 1926.

Het bedrijf is steeds overgegaan van vader op zoon. Het is tot de jaren '90 altijd een limonadefabriek geweest waar de sappen en de limonade (gazeuse) zelf gemaakt werden. Het personeel bestaat uit een vast groep medewerkers die altijd voor ons en onze klanten klaar staan.

Sylvia Verkerk
Eigenaar

Maurice Verkerk †

Laura Verkerk
Directeur
Email Laura of
bel +31302612400

Luc van der Ven

Commercieel Adviseur

Email Luc of
bel +31644103423

Michael van Geffen
Verkoop binnendienst
Email Michael of
bel +31302612400

Diana Fennis
Verkoop binnendienst
Email Diana of
bel +31302612400

Even voorstellen:

Mijn naam is Luc van der Ven, 32 jaar, en vanaf maart jullie nieuwe Commercieel Adviseur bij Drankenhandel Nectar!

Geboren en getogen in het gemoedelijke Zuid-Limburg, en zoon van een Belgische moeder. Niet zo gek dat een Bourgondische inslag er al tamelijk vroeg bij mij inzat. Het horecavirus kreeg mij te pakken en wat begon als bijbaan mondde uit in een passie voor het vak. Begonnen in een grand café in Limburg, en liefde en studie brachten mij naar Utrecht, waar ik nu inmiddels 8 jaar woon en werk.

In Utrecht ben ik bedrijfsleider geweest bij Café Lijn 4. Het was de tijd dat speciaalbier steeds meer in opkomst was en er veel vraag was naar nieuwe, onbekende brouwerijen. Het was ook bij Lijn 4 dat ik voor het eerst kennismaakte met Nectar. Wekelijks hing ik met Maurice en Laura aan de telefoon om te vragen wat voor obscuur bier er op voorraad was en of dat éne bier besteld kon worden. Maurice en Laura hebben vele kilometers gemaakt in de loods om te kijken of ze me blij konden maken. Schitterend.

In die tijd ben ik ook internationaal erkend biersommelier geworden. Ik wilde meer doen met mijn passie voor bier en dit was dè uitkomst. Je leert de theorie en verhalen achter de bierstijlen, en je leert natuurlijk goed te proeven en foodpairings te maken. En passant startte in ook mijn eigen bedrijfje 'Pinteleren' samen met mijn zwager, dat zich focust op bierproeverijen en bieradvies.

Daarna ben ik gaan werken bij Taplokaal Gist als biersommelier en 'chef bierinkoop'. Een speeltuin, want Gist is net als Nectar onafhankelijk, en ik kon inkopen wat ik wilde. Met 28 wisseltaps ook een grote uitdaging kan ik je vertellen! Hier kon ik mijn vak uitermate goed uitoefenen en heb ik veel contacten kunnen leggen.

Contacten die me goed zullen helpen bij Nectar, een familiebedrijf waarvan ik in de loop der jaren gemerkt heb ze above and beyond gaan om de klant tevreden te maken- en houden. Een taak voor mij om dat voort te zetten natuurlijk, en jullie te verblijden met mooie, nieuwe dranken.

Team Drankenhandel Nectar - Utrecht

v.l.n.r.;
Boven; 
Maurice Verkerk †, Rico van Scherpenzeel (chauffeur sinds 2016)
Midden; Michael van Geffen, Pim van der Velde (chauffeur sinds 2008), Sjon Fennis (chauffeur sinds 1985)
Onder: Laura Verkerk, Ronald van Neerbos (chauffeur sinds 1989).
Niet op de foto: Mike (chauffeur sinds 2018), Vincent (chauffeur sinds 2019)