pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-oproer

Oproer Brouwerij

Oproer heeft aandacht voor mens, milieu, dier en bier!

In de eigen brouwerij maken zij gebalanceerde en smaakvolle bieren. In het biologisch, plantaardig restaurant en biercafé willen zij mensen inspireren en laten genieten van bijzondere smaken.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-oproer-foto-04

Brouwerij

Oproer maakt goede, gebalanceerde, smaakvolle bieren. Ze houden van hop, rijping op vaten en experimenteren met wilde gist, bacteriën en fruit.

Oproer brouwt in Utrecht in hun productiebrouwerij met een capaciteit van 2.700 liter per brouwsel. Ook brouwen zij in Portland, Oregon (VS) voor de Amerikaanse markt. Het bier is, naast in Nederland, in verschillende andere landen verkrijgbaar. Ze doen graag collabs met hun (internationale) vrienden.

Biercafé

In hun biercafé heeft Oproer een ruimte gecreëerd waar iedereen (ook kinderen) zich welkom voelen. Natuurlijk hebben ze alle Oproer-bieren op tap en bieden ze een brede selectie van andere dranken, zowel met als zonder alcohol.

Bij Oproer houden ze van hergebruik van (tweedehands) materialen en om dingen zelf te bouwen. Ze willen mensen inspireren om te zorgen voor het milieu, het drinken van goed bier en het bewust bezig zijn met welzijn van mens en dier. Buiten hebben zij de grootste biergarten van Utrecht!

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-oproer-cafe

Restaurant

De chefs van Oproer zijn trots op het eten dat zij met veel creativiteit en zorg maken. Zij kiezen voor organische en plantaardige ingrediënten om mensen zo bewust te laten worden van hoe en wat ze eten.

Zij gebruiken seizoensgebonden en verse producten van lokale boerderijen. Het brood is gemaakt van gebruikt graan uit het brouwproces (bostelbrood).

Net als de bieren van Oproer is het eten constant in ontwikkeling. Elke maand heeft Oproer een nieuw menu.

Assortiment Oproer Brouwerij

Bieren

  • 24/7 India Session Ale, Session IPA 3,9%
  • Blonde Enigma (Blond Ale)
  • Black Flag, Cascadian Dark Ale/Black IPA 6,5%
  • Uncut IPA (Kveik IPA)
  • Refuse/Resist, Imperial IPA 8,5%
  • Against The Grain (Glutenvrije Imperial IPA)
  • Imperial Oatmeal Stout, Imperial havermout stout 9,5%

bovenstaande bieren zijn beschikbaar op fust (20L) en op fles (33cl).

Daarnaast zijn er vaak speciale, tijdelijke bieren.

  • RUIG Hang The Bishop (American Wild Ale) 12x37,5cl

 

 

Blonde Enigma (Blond Ale)

Een op Belgisch blond geïnspireerd, maar allesbehalve een standaard blond bier. Het bier is namelijk niet zo zoet als de meeste blonde bieren. Het is meer in balans door weinig bitterhoppen te gebruiken en te werken met een flinke hoeveelheid ‘late hopping’. Op die manier krijgen de geur en smaak veel fruitigheid van de hop.

Imperial Oatmeal Stout

Pikzwart en zwaar maar uitermate zacht. De havermout waarmee deze stout is gebrouwen zorgt voor een fluweelzacht mondgevoel. Het resultaat is een gebalanceerde stout met tonen van koffie, chocolade, vanille en zoethout.

RUIG Hang The Bishop (American Wild Ale) 12x37,5cl

Blend van bieren die op drie verschillende Bordeauxvaten en een Tres Hombres rumvat hebben gelegen. Fruitig in het aroma; rood fruit en het hout van de Bordeauxvaten worden mooi gecombineerd met steenfruit en funk van de gisten en bacteriën. De smaak is bretty, fruitig, mild zuur, gecomplimenteerd met een zacht bittertje.Exclusief, zeer gelimiteerd en in genummerde flessen.

24/7 India Session Ale

Winnaar gouden medaille op de Dutch Beer Challenge 2020 en bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge 2019! Deze session IPA is geschikt voor elke dag van de week, het hele jaar door. Makkelijk drinkbaar en laag in alcohol, maar toch vol van smaak. Frisbitter en een bloemige geur.

Dit bier is glutenvrij.

Black Flag (Cascadian Dark Ale)

Deze black IPA laat zich het best omschrijven als kruising tussen een IPA en een stout. Zeer donker van kleur, heeft dit bier een complexe smaak waarin duidelijk de hopbitterheid van een IPA naar voren komt, maar ook het zacht geroosterde van een stout.

Uncut IPA (Kveik IPA)

Een Kveik India Pale Ale, door het gerbuik van een niuwe Noorse gist soort. Mild bitter, volle tonen van tropisch fruit met subtiel op de achtergrond mandarijn en dennen. Bedacht i.s.m. Café Springhaver en het Louis Hartlooper Complex, Utrecht.

Dit bier is glutenvrij.

Refuse/Resist (Imperial IPA)

Op traditioneel Amerikaanse wijze gebrouwen imperial IPA. Een kraakhelder, droog bier, zeer fruitig en heerlijkbitter door intensief hoppen. Een smaaksensatie die gevaarlijk makkelijk drinkbaar is.

Dit bier is glutenvrij.

Against The Grain (Glutenvrije Imperial IPA)

Against The Grain is de allereerste glutenvrije IIPA van Nederland! Deze fruitige dubbele IPA is droog en erg hoppig. Het is de glutenvrije tweelingzus van onze Refuse/Resist. Bomvol attitude en smaak! Speciaal gemaakt voor opname in het glutenvrije assortiment.

Dit bier is glutenvrij.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-utrecht-oproer-foto-01

Oproer Brouwerij
CAB-Rondom 90A
3534 BE Utrecht
Bel: 06-18914623
Mail: info@oproerbrouwerij.nl