nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-bruutbier-logo-01

Brouwerij Bruut Bier

Bij ons draait alles om balans en niet zozeer om een grootschalige productie.

Bruut is een nanobrouwerij in Amsterdam, vlakbij de Czaar Peterstraat.

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-bruutbier-foto03

Bruut Bier; duurzaam en met aandacht

Het duo Sander en Ward, twee goede vrienden begonnen jaren geleden met het artisanaal brouwen van bier. Sinds 2014 brouwen ze op grotere schaal.

Duurzaam en met aandacht, dat is volgens Sander en Ward dé manier om goed bier te brouwen. Niet schaalvergroting en groei, maar waarden, zingeving en passie voor bier staan bij Bruut voorop in de bedrijfsvoering. Het uiteindelijke doel is een duurzaam opererende brouwerij met huiselijk proeflokaal. Niet om enorme hoeveelheden te brouwen, maar uitgebalanceerde creaties in beperkte oplage.

Bruut Gajes, Beste Bier van Nederland (2016)

In 2016 versloeg het bier Gajes 238 bieren van 71 collega-brouwers. Deze kurkdroge tripel met in de geur veel vers citrusfruit, werd in mei 2016 uitgeroepen tot Beste Bier van Nederland. De bieren van Bruut zijn relatief droge blonde bieren. De recepten zijn gestoeld op de traditie van het ambacht in de Belgische geest en worden tegelijk verrijkt met nieuwe smaken en trends van nu. De bieren van Bruut zijn verfrissend, beheerst en vernieuwend tegelijk.

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-bruutbier-foto04

De plannen voor straks

We staan al een poosje in de startblokken om ons te vestigen als duurzaam opererende nanobrouwerij in Amsterdam. Een brouwerij die voorziet in eigen energie, opgewekt op eigen dak of elders, en die emissie noch afval kent.

We zoeken alleen nog naar een geschikte locatie, liefst met een rauw industrieel randje en we onderzoeken alle logistieke en praktische hobbels die bij het opzetten van een volledig duurzame productieketen op onze weg komen. De komende tijd maken we gebruik van de ketels van de Belgische brouwerij Anders.

Assortiment Brouwerij Bruut Bier

Vaste bieren

  • FIER.3, Session Pale Ale, 4,3% Alc.
  • STENNIS, Blond Bier, 5,5% Alc.
  • EIGENWEISS, Eigengereid Tarwebier, 5,5% Alc.
  • VOGT, Moderne variant Best Bitter, 4,5% Alc.
  • SAISON BRÛÛT, Belgische Saison, 5,5% Alc.
  • GAJES, Zwaar Blond, 8% Alc.
  • SOELAAS, Sterk Blond, 7% Alc.

Specials

  • Alle bieren zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Er zijn ook eenmalige recepten, we brouwen in opdracht voor anderen en zo nu en dan zijn er specials en eenmalige creaties beschikbaar.
nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-bruutbier-foto02

Bruut Bier
Conradstraat 70A
1018 NK Amsterdam
Bel: 020-3637950 (kantoor)
Bel: 06-28851002 (Ward)
Bel: 06-34239354 (Sander)
Mail: info@bruutbier.nl