nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-lowlander-logo

Brouwerij Lowlander

"Inspired by the journeys of the lowlander to faraway lands...

...we brew with botanicals"

Lowlander: To create unique beers full of flavour.

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-lowlander-foto04

Nederland – ofwel de ‘lowlands’ stond wereldwijd bekend om zijn kwaliteitsbieren.

De lowlanders en hun bieren waren te vinden in alle uithoeken van de wereld, dankzij pioniers die het meenamen op hun reizen en verhandelden.

Langzaam verdween de volle smaak uit Nederlands bier. Tijdens mijn vele reizen en bezoeken aan de meest creatieve brouwerijen kwam ik nauwelijks nog een Nederlands kwaliteitsbier tegen. Dat inspireerde mij om te ontdekken wat ons land ooit op de kaart zette als bier land en ons vergeten brouw erfgoed in ere te herstellen.

Zo ontstond het idee voor Lowlander beer.

 

Gebrouwen met kruiden en specerijen

Gedurende 18 maanden ontwikkelden we allerlei recepten, waarna we in augustus 2015 meer dan 200 consumenten van ons bier lieten proeven. De reacties waren zo lovend dat ik ter plekke besloot al mijn tijd te besteden aan de lancering van Lowlander beer in Nederland, op 1 januari 2016.

Mijn visie voor Lowlander beer is om wereldwijd herkend te worden als kwaliteitsbier vol karakter, met een onderscheidende smaak. Met Lowlander beer, gebrouwen met kruiden en specerijen, zetten we de lowlands weer op de kaart voor hun fantastische bieren vol smaak.

Proost, Frederik.

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-lowlander-foto03

Smaak terugbrengen in Nederlands bier, dat is wat ons drijft. 

We halen inspiratie uit de persoonlijke reizen die we maken. Met onze diverse achtergronden in brouwerijen, cocktailbars, distilleerderijen en de food wereld hebben wij een andere visie op wat bier kan zijn. Onze missie is om een uniek bier te brouwen met botanicals en daarmee een nieuwe dimensie aan bier te geven.

Assortiment Brouwerij Lowlander

Vaste bieren

 • Poorter, 6% Alc.
  Of poorter nu wel of niet van lage landen komt, wij wilden in elk geval een poorter met een stoer dokwerkers randje. Met de toevoeging van vanille en die typisch Nederlandse smaak van zoethout hebben wij zeker een echt Nederlandse poorter gecreëerd.
 • American Pale Ale, 4,5% Alc.
  Een knipoog naar onze Amerikaanse vrienden. Een pale ale met de karakteristieke frisse citrus smaak, in balans gebracht door de mout en daardoor lekker doordrinkbaar.
 • IPA, 6% Alc.
  De britten gingen naar indie en wij naar Indonesië. Onze i.p.a. Heeft een unieke smaak, geïnspireerd door de reizen naar het verre oosten en de botanicals die daar werden ontdekt. Een soepele ipa met fruitige citrus tonen, de perfecte balans tussen het hop en de kruiden.
 • White Ale, 5% Alc.
  White ale is een bierstijl die typisch is voor de lowlands. Wij wilden de onze net even anders brouwen, met verfrissende citrus en geurig fruit. Door de botanicals is onze white ale voller van smaak en karakter.
nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amsterdam-lowlander-foto01

Lowlander Beer Co.
Cellebroerssteeg 2
1012 KJ Amsterdam
Bel: 020-7529726
Mail: info@lowlander-beer.com