pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-rock-city

Brouwerij Rock City

Gedreven bierbouwers uit Amersfoort

Rock City Beers is opgericht door drie ambitieuze brouwers uit Amersfoort. De naam verwijst naar Amersfoorts bijnaam ‘de Keistad’. Deze naam heeft de stad te danken aan het volksverhaal van de Kei die in 1661 van Soesterberg naar Amersfoort werd getrokken.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-rock-city-foto-03

Verrassende smaken, de beste ingrediënten

Rock City Beers. Voor de speciaalbierdrinker die verder durft te gaan. Die ècht traditioneel gebrouwen bier waardeert, maar ook spannende smaken wil ontdekken. Bier waar smaak en de beste ingrediënten voorop staan. Denk aan de Amersfoort Pale Ale, een bier waar zo'n waanzinnige hoeveelheid hop aan is toegevoegd dat aroma’s en smaken exploderen. De Pater Pek, een dikke volmout Russian Imperial stout op Whiskyvaten, of een reproductie van Amersfoorts bier uit 1475 met maar liefst 50% rogge. Allen gewaagd, maar verrassend toegankelijk.

Dappere brouwers uit de “Steenstad”

Stoere bieren die je zintuigen prikkelen. Met geuren als tropisch fruit en geroosterde koffiebonen. En smaken als pure chocolade, drop, citrus en meloen. Van zacht, fris en licht tot donker en vol. Van Hefeweizen tot Imperial Stout. Van Blond tot een keihard gehopte Pale Ale.

Koen, Walter, Tom en Wiebe.
Vier ambitieuze en dappere brouwers uit Amersfoort.
Met ècht Amersfoortse speciaalbieren laten ze liefhebbers zien dat historie en traditie hand in hand gaan met lef.
Lef om iets nieuws te proberen.

pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-rock-city-foto-04

Heden, verleden en toekomst

Bieren waarin het vooruitstrevende Amersfoortse bierverleden en de toekomst samenkomen. Van traditioneel gebrouwen Phoenix bieren tot de Koene Ridder Tripel en de Amersfoort Pale Ale van Rock City Beers. Rock City Beers is berucht om hun gewaagde Limited Edition bieren en Specials die op inschrijving verkrijgbaar zijn. Ontstaan uit experimenten om gedurfde smaken te ontdekken. En bel ze gerust uit bed voor collaboration brews en unieke op maat gebrouwen huisbieren. Niets is ze te gek, maar in alles laten ze met trots hun spannende en toch toegankelijke ècht Amersfoortse speciaalbieren proeven.

Verrassende smaken, de beste ingrediënten

Rock City Beers gaat voor kwaliteit, wat betekent dat ze geen concessies doen aan ingrediënten en smaak. Naast de Koene Ridder en de Amersfoortse Pale brouwen ze seizoensbieren als bockbier en een weizen. Vanuit hun experimenten brengen ze regelmatig Limited Editions en Specials op de markt. Liefhebbers staan hiervoor in de rij. Ook maken ze voor restaurants en cafe’s eigen huisbieren en brouwen ze collaboration beers.

April 2016 hebben ze onder licentie het merk Phoenix overgenomen. Een Amersfoortse familiebrouwerij uit 1873 en in die tijd erg vooruitstrevend. Ze waren groter dan Heineken en de eersten met een kroonkurk en alcoholvrij bier. Ze waren onderscheidend en brouwden met lef. De Phoenix bieren van nu staan voor ambacht en traditie. Ze brengen hiermee de Amersfoortse bierhistorie weer tot leven.

Assortiment Brouwerij Rock City

Vaste bieren

  • Koene Ridder
  • Amersfoort Pale Ale
  • Raging Red
  • Phoenix Blond
  • Phoenix Porter
  • Phoenix Sterk Blond
  • Phoenix Weizen
pils-bier-brouwerij-nederland-streekbier-amersfoort-rock-city-foto-02

Rock City Beers
Postbus 2227
3800 CE Amersfoort
Bel: 0332-022230
Mail: sales@rockcitybeers.com