De nieuwe smaak van Brand | Session IPA

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Brand-Session_IPA

 

Beschikbaar in:

BRAND Session IPA 4x6x30cl

BRAND Session IPA Fust 20L

Brand Session IPA

Vanaf heden bestelbaar via Nectar; Brand Session IPA - winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd 2017, een IPA met een alcohol percentage van 3,5% dat zich kenmerkt door exotische aroma’s met een aangename bitterheid en fris dorstlessend karakter. Je drinkt er hier snel een paar van op. Ideaal voor de komende maanden.

Brand Brouwerij

Brand is ontstaan in 1340. Het is de oudste brouwerij van Nederland. De geschiedenis van Brand Bier gaat terug tot in de middeleeuwen. Het is bekend dat al in het jaar 1340 bier wordt gebrouwen in het kerkdorp Wijlre gelegen in het Maasgebied. Wijlre heeft in deze tijd de status van rijksheerlijkheid.
De bezitters van deze rijksheerlijkheid - de heren van Wijlre - hebben het zogenaamde banpanhuisrecht. Dit betekent dat in Wijlre alleen mag worden gebrouwen in het panhuis - de brouwerij - van de dorpsheer. En het bier mag niet buiten het dorp worden verkocht. De Brand bierbrouwerij dankt haar bestaan aan dit recht en kan gezien worden als de oudste continu bestaand hebbende bierbrouwerij van Nederland.

Nectar-Utrecht-Speciaalbier-Brand-Portfolio