Gerardus Tripel ziet het levenslicht in het Gerardus Klooster

Een lang gekoesterde wens van bierbrouwerij Gulpener is in vervulling gegaan. Het assortiment Gerardus kloosterbieren wordt uitgebreid met Gerardus Tripel. Gerardus Blond en het bekroonde Gerardus Dubbel zijn inmiddels gevestigde bieren, maar de reeks was nog niet compleet.

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Gulpener-Gerardus-Tripel

Meer weten over de Gulpener Brouwerij, klik dan snel op de link hieronder en lees en zie welke heerlijke bieren Gulpener nog meer maakt.

Lancering Gerardus Tripel

1 november werd Gerardus Tripel gepresenteerd in de prachtige Kloosterbibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. De bakermat van de Gerardus bieren. Deze Gerardus Tripel is een krachtig meergranen blond bier. Hij is rijk, bovengistend gebrouwen en bevat licht zoete tonen. Kruiden en specerijen als kardemom, koriander, steranijs en kaneel geven dit bier pit. Daarnaast is een deel van de omzet van Gerardus Tripel bestemd voor het behoud van het prachtige Gerardus Klooster in Wittem.

Eerste vat aangeslagen

Onder toeziend oog van zo’n 180 gasten werd het eerste vat Gerardus Tripel aangeslagen door Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij.

Gulpener brouwt sinds 2000 Gerardus Kloosterbier, dat zijn oorsprong vindt in het redemptoristen-klooster in Wittem, waar de edele brouwkunst tot 1952 bloeide. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella. De baten van de Gerardus Blond, Gerardus Dubbel en nu dus ook Gerardus Tripel komen deels ten goede aan de instandhouding van dit historische bedevaartklooster.