Nomada Passiflora

Nieuw in het assortiment!

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Nomada-Passiflora

Formaten

Fusten: 20L o.w. KeyKeg
Flessen: 24x33cl o.w.

Nomada wordt geimporteerd door La Cerveza Espanola.
Zij voeren nog meer mooie producten, zoals als de alcoholvrije San Miquel, de Mahou en Ponent Roots, klik op de foto hier beneden om meer over deze bieren te weten te komen.

Passion

Passiflora is familie van de passiebloem en haar vrucht is de passievrucht. Berliner Weisse is een bierstijl die wordt gekenmerkt door een droge en zure smaak, maar met een lage bitterheid. Qua uiterlijk en geur heeft dit bier wel iets weg van een champagne.

Keizer Karel de Grote noemde Berliner Weisse dan ook ooit de champagne van het noorden. Berliner Weisse is licht van kleur en heeft een hoog koolzuurgehalte. Dit bier, dat onlosmakelijk is verbonden met de Duitse hoofdstad Berlijn heeft een laag alcoholpercentage (3,8%). Berliner Weisse wordt vaak gedronken met een scheutje kleurige siroop, bv. frambozen of zwarte bessen, dat de frisse zuurheid deels uitbalanceert Nómada geeft deze Berliner Weisse een vleugje elegantie door de toevoeging passievrucht.

Tasting note

Licht geel gekleurd bier met een fijne schuimkop. De hop geeft in de neus een verassende uitbarsting van passievrucht met tropische nuances. De smaak is fris en zuur met een pittige en aanhoudende afdronk. De champagne van de bieren.