Van Vollenhoven - Princessebier brewed by Poesiat & Kater

Uniek oranje tintje voor Koningsdag.....

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Van-Vollenhoven-Princessebier-Poesiat-Kater

Profiel en prijzen

Ingrediënten: water, gerstemout, tarwemout, hop, koriander, sinaasappelschil, gist
Alcoholpercentage: 5,5 %
IBU: 17
EBC: 7

Van Vollenhoven Princesse Bier Fust 20L
Schuifvlaksysteem
€ 79,50

Van Vollenhoven Princesse Bier Doos 24x33cl
€ 35,00

Voor meer info, kijk op hun website.

Van Vollenhoven Princesse Bier

Een speciaal type witbier met 50% tarwe, gefermenteerd met Duits Bavaria-gist en een saison gist. Het frisse Princesse Bier heeft een hoog koolzuurgehalte en is gekruid met sinaasappelschil en koriander.

Princesse Bier komt voort uit de 18de-eeuwse Hollandse biertraditie, naar aanleiding van het huwelijk van prins Willem IV met een Engelse prinses. Het was een lentebier dat tot ver in de 19de eeuw veel werd geëxporteerd, en een specialiteit van de Van Vollenhoven brouwerij.

In 1885 bestond 40% van de totale bierproductie uit Princesse Bier. In 1900 stopte de Van Vollenhoven Brouwerij echter definitief met de productie van het Princesse Bier, doordat pils won aan populariteit. Bijna 120 jaar later brengt Brouwerij Poesiat & Kater het legendarische Van Vollenhoven Princesse Bier weer terug op de markt.

Poesiat & Kater

Poesiat & Kater is een bierbrouwerij met proeflokaal in Amsterdam-Oost. Ze brouwen Poesiat & Kater en Van Vollenhoven bieren. De Van Vollenhoven bieren zijn traditionele en historische Hollandse bieren met een moderne twist in receptuur. De bieren van Poesiat & Kater zijn eigentijdse bieren en specials, vaak gebrouwen in kleine volumes.

Wij zullen later meer over deze mooie brouwerij schrijven en delen met jullie.