nectar-utrecht-frisdranken-engeland-fever-tree-logo

Fever Tree

"If ¾ of your drink is the mixer make sure you use the best!"
- Fever Tree

Fever-Tree Premium mixers speciaal ontworpen om de identiteit van premium spirits te waarborgen. Geserveerd in 7 van de top 10 - restaurants van de wereld.

nectar-utrecht-frisdranken-engeland-fever-tree-foto01

Een goeie mixer (frisdrank) welk het distillaat recht doet

Fever Tree is de Engelse producent van 100% natuurlijke frisdranken. Ontstaan uit onvrede over de kwaliteit van de frisdranken lanceerde Charles Rolls en Tim Warillow Fever Tree op de markt.

Een 15 maanden durend proces van onderzoek en ontwikkeling ging vooraf de start. Dagen in de British Library om de geschiedenis van kinine, het sleutel ingrediënt in tonic te achterhalen, tripjes naar plantages om de zuiverste vorm van dit ingrediënt te vinden en vele recepturen proevend. In 2005 werd de eerste fles Fever-Tree Indian Tonic water geproduceerd.

Fever-Tree is gemaakt om te mixen met mooie distillaten maar ook op zichzelf een ware beleving.

If ¾ of your drink is the mixer make sure you use the best!

Met dit motto ging Fever-Tree verder met de ontwikkeling van nieuwe mixers. Want niet alleen gin verdient een mooie tonic, ook met andere distillaten wordt gemixt en ook hier was verbetering nodig. Kort na de lancering van de Indian Tonic volgde smaken als Bitter Lemon, Ginger Ale en Ginger Beer. Allen traditionele mixers voor vodka, whisky en rum. Ook hier werden weer de beste ingrediënten voor gezocht, want het product is als goed als de ingrediënten waar je het mee maakt. Siciliaanse citroenen voor de Bitter Lemon en drie typen gember voor de Ale en Beer zijn voorbeelden van deze bijzondere ingrediënten.

nectar-utrecht-frisdranken-engeland-fever-tree-foto02

Fever Tree plantations

De merknaam Fever-Tree refereert aan de informele naam van de kina boom waarvan de schors kinine wordt gewonnen. Al sinds de 17de eeuw wordt kinine gebruikt als medicijn tegen malaria. De hoogste kwaliteit kinine was afkomstig van het grensgebied van Rwanda en Kongo, gemengd met zuiver bronwater en acht botanische smaken, waaronder zeldzame ingrediënten zoals goudsbloem extracten en een bittere sinaasappel uit Tanzania, maakte Fever-Trees eerste tonic. Cruciaal, er zijn geen kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen toegevoegd.

Assortiment Fever Tree

Indian Tonic Water
Dé basistonic met verfrissende, subtiele citrustoetsen. De smaak is voor een tonic ontzettend zacht waarbij de combinatie met de natuurlijke bitters van de kinine zorgt voor een pure mixer die de aroma’s van de gin volledig tot zijn recht brengen. Naast de veelzijdige mix opties is de Indian Tonic vanwege zijn natuurlijk en unieke verfrissende smaak ook perfect op zichelf te genieten.

Mediterranean Tonic Water
Deze tonic tovert de mediterraanse zee in je glas en is de perfecte mixer voor kruidige citrus-gins! De gebruikte ingrediënten zijn natuurlijke kinine, het zuiverste water, citroenoliën uit Sicilië, geranium, rozemarijn en mandarijntjes.

Clementine Tonic Water
Voortgekomen uit de nauwe samenwerking met bekende Nederlandse chef Sergio Herman. Sergio liet zich inspireren door een verblijf op Ibiza waar hij onder de indruk raakte van combinaties die men daar met citrusvruchten maakte. Het resultaat werd een frisse, fruitige tonic met een zachte, ietwat zoetere smaak door de clementines. De subtiele toets van kaneel zorgt voor een fijne kruidige afdronk. Deze ronde tonic mixt zich perfect als

Elderflower Tonic Water
Een florare tonic op basis van vlierbloesems. De handgeplukte vlierbloesems worden op het Engelse platteland, meer bepaald in Cotswolds ten noordwesten van Londen, geoogst tussen mei en juni. De Elderflower variant kan perfect gecombineerd worden met onder ander verschillende gins en vodka’s.

Aromatic Tonic Water
Fever-Tree goes Pink en voegt met de lancering van de ‘Aromatic Tonic’ graag een streepje kleur toe aan de Gin Tonic. De Aromatic tonic van Fever-Tree is gebaseerd op de traditionele Engelse cocktail “The Pink Gin”. Deze traditionele cocktail is ooit bedacht door de Britse marine om het nuttigen van Agostura bitters (koortsremmend) dragelijker te maken voor de gebruikers.

Lemon Tonic Water
Gemaakt van de beste Siciliaanse citroenen, bronwater en kwalitatief hoogstaande kinine. Deze lemon tonic ook wel ‘onze bitter lemon genoemd, heeft een heldere, frisse smaak en is heerlijk met een citrus gin, in combinatie met vodka of als geraffineerde softdrink.

Ginger Ale
Een uitzonderlijke drank die het beste van 3 verschillende natuurlijke gembersoorten bevat: gember uit Kochi in India, Ivoorkust en Nigeria. De kleur van deze drank is zuiver en bevat een gouden tint. Het aroma geurt naar frisse gember met hints van limoen. Perfect om puur te drinken en ook mooi in balans om de smaaknoten te versterken van de bijvoorbeeld Whisky’s, Bourbons en Rums.

Ginger Beer
Fever-Tree gember bier (non-alcoholisch) werd vaker dan één keer internationaal bekroond en ontstaat door het brouwen van een mix van drie soorten gember uit Nigeria, Cochin en Ivoorkust. Deze mixer wordt aanbevolen door gastronomen en critici. Perfect als mixer maar ook als verfrissende drank.

Sicilian Lemonade
Een heerlijke limonade gemaakt van de beste citroenen van het Italiaanse eiland Sicilië. Hun rijke smaak en sappen, en de extra dikke schil die bomvol etherische oliën zit, zijn essentieel voor de smaakdiepgang van deze limonade. Fever-Tree Sicilian Lemonade proeft bovenal fris, fruitig en natuurlijk met een licht zoetje. Deze Lemonade mixt perfect met werelds beste vodka’s, gins en rums en geeft de spirit een frisse toon. Ook zonder alcohol is deze Sicilian Lemonade goed te drinken in combinatie met bijvoorbeeld een takje munt.

nectar-utrecht-frisdranken-engeland-fever-tree-assortiment

Wonderfull Drinks
Contactweg 30E
1014 AN Amsterdam
Contactpersoon: Rick Broekhuizen
Bel: +31 6 25198206
Mail: rick.broekhuizen@wonderfuldrinks.nl