nectar-utrecht-frisdrank-siropen-producent-nederland-streekproduct-utrecht-roze-bunker-logo

Roze Bunker

Frisdrank hoeft niet van ver te komen!

Een compacte smaakexplosie van siropen die samen met plat of bruisend kraanwater verandert in een fruitige frisdrank.

nectar-utrecht-frisdrank-siropen-producent-nederland-streekproduct-utrecht-roze-bunker-foto02

De Fruitslagers van Roze Bunker brouwen handgemaakte siropen met vers fruit en kruiden.

De Fruitslagers van Roze Bunker brouwen siropen, ontworpen als smaak-systeem, van logisch fruit en verse kruiden. Een explosie van smaak die te gebruiken is als basis met veel verschillende toepassingen.

Onze smaak-basis wordt met bruisend tapwater een glas frisdrank, met witbier ontdek je een radler met smaak, water ijsjes zijn zo gemaakt en als de zon wordt afgelost door de maan maak je in een handomdraai een Roze Bunker cocktail. Wij houden van het experiment en zijn benieuwd wat jij ervan maakt.

Uit een fles haal je een krat frisdrank of serveer je vele cocktails.

Wij zijn dit systeem gaan ontwerpen, omdat wij houden van één compacte smaakexplosie met meerdere toepassingen. Zo hoeven we geen water te vervoeren, want dat is in Nederland onzin. Zo kunnen we toewerken naar een wereld met minder verpakkingen. Een fles Roze Bunker is een krat frisdrank.

De fruitslager gooit net als een slager liever niets weg, met de fruitresten wordt geëxperimenteerd om nieuwe producten te maken. Worden de gember vezels onze viltjes? De flessen onze cocktail glazen? De citrusschillen nieuwe zeep? Dit zijn de experimenten die in volle gang zijn bij Roze Bunker. Een plakkerig proces dat we graag met je delen.

 

 

nectar-utrecht-frisdrank-siropen-producent-nederland-streekproduct-utrecht-roze-bunker-foto01

De smaak is het enige dat je vervoert

Het smaak-systeem is gebrouwen met logisch fruit. Logisch betekent voor ons zoveel mogelijk uit de buurt en op een goede manier geteeld, maar vooral blijven nadenken over hoe de productie in de toekomst beter zou kunnen. Duurzaam is niet een lijn waar je overheen kan, maar fruit aan het einde van de regenboog.

Assortiment Roze Bunker

Sinaasappel-Rozemarijn
Deze robuuste sinas-siroop van gegrilde sinaasappel met rozemarijn is de volwassen zus van Sinas. Sinaasappel-Rozemarijn maakt ijskoude nachten verdraaglijk door sinaasappelschillen en kruiden op de houtkachel te leggen en dat proef je. De siroop krijgt haar diepe kruidige smaak door de sinaasappels te karamelliseren met rozemarijn.

Vlierbloesem
De vlier bloeit één keer per jaar, eind mei. Dat is het moment dat je fruitslagers de banden van de bakfietsen oppompen en er op uit trekken om de witte bloesem, die de vlier dan draagt, te plukken. Wie het meest kan plukken is de vlierkampioen en er is maar één regel tijdens het kampioenschap: er moet genoeg overblijven voor de vogels. De vlierbloesem strijkt de lente over je tong, met de frisheid van citroen, waar de schil van de limoen een bittertje achterin verzorgt.

Framboos-Laos
De zijdezachte framboos danst in een jurk van laos haar zoete dans. Deze onweerstaanbare vrucht weet iedereen te verleiden. De laos geeft de siroop een spannend karakter en een licht exotische smaak. Met dit smaaksysteem maak je makkelijk en snel een frisdrank, cocktail of is te gebruiken als smaakmaker in de keuken.

Citrus-Basilicum
De liefde tussen citrus en basilicum is jarenlang geheim gebleven, maar de twee zijn in het huwelijk getreden met de fruitslager als getuige. De liefde druipt er vanaf. De frisse limoen en citroen hebben bittere aroma’s die worden beantwoord door de kruidige kus van basilicum. Met dit smaaksysteem maak je makkelijk en snel een frisdrank, cocktail of is te gebruiken als smaakmaker in de keuken.

Gember-Grapefruit
Deze smaakbom is een frisdrank waar de pittige gember en de bittere grapefruit elkaar proberen te imponeren, maar alleen omdat ze niet zonder elkaar kunnen. In de volle zon als frisdrank een uitstekende dorstlesser en in gezelschap van de maan een prachtige basis voor een cocktail. Dit is een siroop met een bite en een kruidige swung.

Turkse Ice Tea
Na een dag hard werken in de volle zon, duikt de kaffir tevreden in een bad van munt, limoen en turkse ceylonthee. De fruitslagers hebben van dit ritueel een ice tea gemaakt. De ice tea heeft een harmonieuze, volle smaak met een fris randje. Met dit smaaksysteem maak je makkelijk en snel een frisdrank, cocktail of is te gebruiken als smaakmaker in de keuken.

Rabarber-Tonic (beperkte oplage)
Tonic werd vroeger door de scheepslui van de Bontekoe gebruikt als medicijn tegen malaria, nog steeds zijn we dankbaar dat ze toen de tonic mee naar huis hebben genomen. Deze Rabarber-Tonic siroop is een wereldreis aan smaken. De Kinabast legt een kruidige, droog-bittere fundering waar de rabarber een fruitige, fris-zure dans op uitvoert.

Aardbei-Hibiscus (beperkte oplage)
Als koning Aardbei op zijn zoetst is, aan het begin van de zomer, wordt hij ontkroond door de fruitslager. De Koning krijgt een nieuw hoofddeksel: de hibiscus. Verse aardbeien en gedroogde hibiscus stoeien met elkaar in deze siroop. De hibiscus breekt het zoete van de aardbei en geeft een volwassen karakter aan de siroop zonder een mond vol aardbei te verliezen.

nectar-utrecht-frisdrank-siropen-producent-nederland-streekproduct-utrecht-roze-bunker-assortiment

Roze Bunker
Oudenoord 330
3513 EX Utrecht
Bel: 06-27482427
Mail: fruitslagers@rozebunker.nl