Vedett Session IPA met 2,7% Alc.

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Duvel-Moortgat-Vedett-Session-IPA

Meer weten over brouwerij Vedett, klik dan snel op de link hieronder en lees en zie welke heerlijke bieren Duvel Moortgat nog meer maakt.

Vedett lanceert een nieuwe variant met laag alcoholpercentage!

Vanaf maart kun je genieten van de Vedett Session IPA, een bier met een sterke bitterheid en hopsmaak met een lager, ‘sessionable’, alcohol gehalte van 2.7 %. Een dorstlessend en fris bier, gebrouwen door de Vedett-brouwers met Cascade, Simcoe en Centennial hop.

Overal in de wereld winnen IPA bieren aan populariteit. De brouwers brachten in 2014 een IPA op de markt. En dit jaar willen ze opnieuw verrassen. De nieuwste trend in de bierwereld zijn bieren met een lager alcoholpercentage en véél smaak. Om aan die vraag te voldoen, kan je vanaf maart een gloednieuw pareltje proeven. Geen makkelijk bier om te maken, omdat alcohol bijdraagt tot volmondigheid en smaak, maar de Vedett brouwers gaan geen enkele uitdaging uit de weg. Na meer dan een jaar van brouwen en proeven, ziet VEDETT Session IPA het levenslicht.

De Vedett Extra Session IPA, een toegankelijk speciaalbier met een volle smaak en een ‘sessionable’ alcoholpercentage van 2,7%.

Het eerste dat opvalt wanneer je dit gouden, licht troebel bier ruikt, zijn de krachtige, frisse aroma’s van citrus en dennenhars. Het bier heeft een lichtzure aanzet, die zich nadien ontwikkelt tot een frisse bitterheid die lang blijft hangen in de mond. Een echte ervaring voor de smaakpapillen, met niets dat doet vermoeden dat dit bier slecht 2,7% alcohol bevat.

Je herkent de bieren aan hun iconisch driekleurig etiket. VEDETT Session IPA 2,7% kreeg groen, wit en blauw etiket. Net als de andere bieren kreeg ook de Session IPA een mascotte mee. Een schildpad siert het flesje. Waarom? Uit een statistische niet relevante rondvraag blijkt dat de schildpad het meest favoriete dier in de zoo is. En in het verhaal van de haas en de schildpad is de schildpad de underdog. Hij is langzaam, maar finisht sterk, nét als dit nieuwe bier zoals de brouwers zelf zeggen

De prijs van een krat 24x33cl is € 23,41.