nectar-utrecht-wijnen-producent-frankrijk-cote-soleil-logo

Coté Soleil

Côté Soleil, de prachtige huiswijnen uit de Sud-Ouest

nectar-utrecht-wijnen-producent-frankrijk-cote-soleil-foto04

Wijnhuis JeanJean

JeanJean is in 1870 opgericht door Maurice Jean Jean en in 1973 is het wijnhuis de grootste wijnproducent uit de Languedoc-Roussillon. In dit jaar begint Jean Jean ook met de export van de wijnen. Het wijnhuis heeft circa 320 hectare wijngaarden. Jean Jean staat bekend vanwege de productie van uitstekende volumewijnen.

 

Sud-Ouest

De wijnstreek van het Zuidwesten van Frankrijk, in het Frans de Sud-Ouest genoemd, bestaat uit een aantal 'eilandjes' die zich uitstrekken van het gebied tussen Aurillac en Rodez in het noordoosten tot aan de Spaanse grens ten zuiden van Bayonne. De streek grenzend aan en ten oosten van de Bordeaux-wijnstreek valt hier eveneens onder. Dus ongeveer de Aquitanië en het westen van Midi-Pyrénées.

Er wordt niet alleen wijn geproduceerd, maar in sommige Appellation d'Origine Contrôlée wordt de wijn verwerkt tot andere op wijngebaseerde dranken. In de Gers de Côtes de Gascogne bijvoorbeeld tot Armagnac en tot Floc de Gascogne.

nectar-utrecht-wijnen-producent-frankrijk-cote-soleil-foto03

Brigitte, Frédéric & Philippe Jeanjean

Een crossover voor de vijfde generatie van de JeanJean familie.

Brigitte wordt de ambassadeur van de familiegoederen. Frédéric is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de verkoop in Languedoc en is sterk betrokken bij de wijnsector door haar implicatie bij CIVL. Wat Philip betreft, beheert hij de Transports Lodéziens die in 1963 door zijn vader en oom is aangemaakt.

Alle drie herkennen het enorme werk dat hun voorouders nu al meer dan een eeuw hebben gedaan en zijn toegewijd aan het onderhouden en verfraaien van dit prachtige erfgoed.

Assortiment Côté Soleil

Côté Soleil Chardonnay

Vin de France | JeanJean

Omschrijving
Deze wijn heeft een stro-gele kleur met een groene reflectie. De aroma's vormen een elegante mix van tropisch fruit met iets van geroosterde amandelen. Zuivere wijn met smaken van rijp fruit en citrus, eindigend in een romige finale. Een toegankelijke wijn die bij veel liefhebbers in de smaak zal vallen.

Druivensoort(en)
100% Chardonnay.

Bijzonderheden
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12,5%

Côté Soleil Sauvignon Blanc

Vin de France | JeanJean

Omschrijving
Deze Sauvignon Blanc is lichtgeel met een groene glans. Heerlijke geuren van grapefruit en passiefruit. In de mond fris en crispy. De wijn heeft kracht, frisheid en elegantie.

Druivensoort(en)
100% Sauvignon Blanc.

Bijzonderheden
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12%

Côté Soleil Merlot

Vin de France | JeanJean

Omschrijving
Heldere rode kleur met een paarse glans. Geuren van bessen in combinatie met chocolade en vanille tonen. Rijke, zachte structuur in de mond met iets van chocolade en een lange afdronk.

Druivensoort(en)
Merlot

Bijzonderheden
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12,5%

 

Côté Soleil Rosé

Vin de France | JeanJean

Omschrijving
Intense roze kleur. Deze frisse rosé heeft duidelijke aroma's van aardbeien en frambozen. De aanzet is fris en de afdronk droog.

Bijzonderheden
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12%

nectar-utrecht-wijnen-producent-frankrijk-cote-soleil-foto01

Verbunt Verlinden

Professor Cobbenhagenlaan 51

5037 DB Tilburg

 

CP:    Peter Franchimon

M:      06 33814364

Email: peter.franchimon@verbuntverlinden.nl