nectar-utrecht-wijnen-producent-argentinië-salentein-elevado-logo

Elevado

Salentein Elevado wijnen, de ideale huiswijn!

nectar-utrecht-wijnen-producent-argentinië-salentein-elevado-foto04

Verheven op grote hoogte

De Salentein Elevado wijnen behoren net als de Portillo wijnen tot het concept "jonge" wijnen van Salentein. Salentein heeft de naam van de Paso aangepast in Elevado. ELEVADO heeft in het Spaans diverse betekenissen, bijvoorbeeld ‘verheven op (grote) hoogte’, of ‘eerbiedwaardig’. Stuk voor stuk beschrijvingen die recht doen aan deze wijnen met deze prijs-kwaliteit verhouding. Bodegas Salentein zet met de "jonge" Elevado lijn drie jonge wijnen (rood, wit en rosé) neer die een jeugdig en modern karakter hebben.

De rosé is door slechte oogst in 2017 niet leverbaar.

Ervaar de Elevado wijnen zelf!

Het zijn fijne en makkelijk drinkbare wijnen die je heel goed als huiswijn kunt schenken. De Salentein Elevado wijnen zijn jong en fruitig van smaak met aroma's die te danken zijn aan de hoge ligging van het landgoed. Je kan bij de Elevado serie kiezen uit een Malbec rosé, de rode blend van Malbec - Merlot en de witte Chardonnay - Sauvignon blanc blend. We hebben deze Elevado serie van Salentein al jaren lang in ons assortiment en het zijn wijnen die bij veel van onze klanten goed in de smaak vallen. Het zijn kwalitatief goede wijnen voor een mooie prijs en staan niet voor niets in de top van onze meest verkochte wijnen!

nectar-utrecht-wijnen-producent-argentinië-salentein-elevado-foto03

Wat Salentein nog meer te bieden heeft

Ben je op zoek naar een Premium wijn van Salentein kijk dan eens bij de Portillo serie of de eigen Salentein Serie.

Vinificatie
Voor de Elevado wijnen worden moderne productiemethode ingezet. Gekoelde vergisting in grote roestvast stalen tanks zorgt voor de optimale fruitigheid. Dit geeft een ware fruit explosie in het glas.

Ligging
De wijngaarden van El Portillo beslaan 68 hectare en liggen in een rotsachtige omgeving aan de voet van het Andesgebergte. De wijngaarden profiteren door het zonnige weer overdag en de verkoeling uit de Andes in de nacht.

Assortiment Elevado | Bodegas Salentein

Elevado Selected Red

Valle de Uco - Mendoza | Bodegas Salentein

Omschrijving
Uit het sap van de Malbec en Merlot druif ontstaat deze volle rode Elevado Selected Red. De rode wijn is fruitig en heeft aroma’s en smaken van pruimen en zwarte bessen.

Druivensoort(en)
Malbec, Merlot

Spijsadvies
Deze volle rode wijn past niet alleen perfect bij gegrild rood vlees, zoals biefstuk, maar ook in combinatie met kaas is Elevado Selected Red heerlijk. Kiest u voor kaas? Ga dan voor belegen kazen.

Bijzonderheden 
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 13,5 %

Elevado Selected White

Valle de Uco - Mendoza | Bodegas Salentein

Omschrijving
Een droge witte wijn die romig is, maar tegelijkertijd ook fris. Deze toegankelijke witte wijn bevat aroma’s en smaken van wit fruit en citrus.

Druivensoort(en)
Sauvignon Blanc en Chardonnay

Spijsadvies
Deze wijn past bij een heerlijk stuk witvis, zoals kabeljauw, maar ook bij gemarineerde kip uit de oven.

Bijzonderheden
Inhoud: 75 cl.
Alcoholpercentage: 12 %

nectar-utrecht-wijnen-producent-argentinië-salentein-elevado-foto01

Verbunt Verlinden

Professor Cobbenhagenlaan 51

5037 DB Tilburg

CP:    Peter Franchimon

M:      06 33814364

Email: peter.franchimon@verbuntverlinden.nl