nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-gulpen-gulpener-biologisch-logo

Brouwerij Gulpener

Het enige echte bier van Nederlandse bodem.

Gulpener; de vrije brouwer. Vrijheid proef je!

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-gulpen-gulpener-biologisch-foto04

Vrijheid proef je

Als onafhankelijke familiebrouwerij genieten we al sinds 1825 van onze vrijheid. De vrijheid om onze eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt. De vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. Die vrijheid ervaren wij al 8 generaties en dat proef je terug in onze bieren.

We hebben een sterke band met onze omgeving en zijn graag van waarde voor de wereld om ons heen. Daarom brouwen we bier met water uit eigen bronnen, gebruiken we hop uit eigen hoptuin en komt ook onze gerst van boeren uit de regio. Dit alles houdt onze ‘voetafdruk’ laag en maakt Gulpener tegelijkertijd tot het meest Nederlandse bier van het land.

Duurzame 'Vrije Brouwer'

Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije Brouwer’ nog beter doen? Kunnen we nóg eerlijker en lekkerder bier maken, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen? Vragen die regelmatig leiden tot nieuwe avonturen, experimenten en, niet te vergeten, nieuwe smaken. Smaken waarmee we de échte biergenieter nog generaties lang hopen te verrassen.

Grondstoffen uit de regio
Wij kopen onze grondstoffen niet in op de wereldmarkt, maar halen ze bewust uit onze eigen regio. Wij brouwen onze bieren met door mergel gezuiverd water uit eigen bronnen, hop uit eigen hoptuin en met gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren. Zo verrijken we de kwaliteit en smaak van onze bieren, versterken we onze regio en verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-gulpen-gulpener-biologisch-foto03

Eigenzinnige bieren voor de echte genieter

In onze brouwerij combineren we traditioneel vakmanschap met pioniersgeest. We experimenteren dan ook graag en waren in de jaren ’80 de eerste Nederlandse brouwerij die meerdere speciaalbieren introduceerde. Inmiddels brouwen we 16 speciaalbieren, waarvan er een aantal zijn onderscheiden met prestigieuze prijzen. Wereldwijd zijn we zelfs de enige brouwerij die werkt met drie vergistingmethodes: hoge, lage en spontane (middeleeuwse) vergisting. Omdat we onze bieren niet pasteuriseren, op ambachtelijke wijze brouwen en met lokale grondstoffen werken, kan de smaak per oogstjaar iets verschillen.

Middeleeuws bier
We brouwen, als enige in Nederland, nog middeleeuws bier. In Herberg De Zwarte Ruiter - direct achter onze brouwerij - ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar te rijpen in eikenhouten vaten. Door de spontane vergisting ontstaat een typische, rinzige smaak met frisse afdronk die dit donkere, frisse speciaalbier zo kenmerkt.

Assortiment Brouwerij Gulpener

Vaste bieren

  • Gulpener Pilsner
  • Chateau Neubourg
  • Ur-Pilsner (biologisch)
  • Ur-Weizen (biologisch)
  • Ur-Hop (biologisch)
  • Gerardus Blond
  • Gerardus Dubbel
  • Gerardus Tripel
  • Oud Bruin
  • Korenwolf

Seizoenbieren

  • Lentebock
  • Herfstbock
  • Wintervrund

Specials

  • Plato 18.25
  • IJsbock (biologisch)
  • Aan Lager Wal (collab de Prael)
  • Spicy Roger (collab ’t uiltje)
  • Daarnaast brouwt Gulpener meerdere keren per jaar tijdelijke collabs en specials met verschillende brouwerijen (vraag naar de mogelijkheden)
nectar-utrecht-pils-bier-brouwerij-nederland-gulpen-gulpener-biologisch-foto01

Gulpener Bierbrouwerij
Rijksweg 16
6271 AE Gulpen
Bel: +31 43-4507575
Mail: info@gulpener.nl