1e Apostolische Brouwerij Utrecht

at3

Anna Te Drieën

Deze wilde tripel gedenkt Anna te Drieën. Na lang verwachten ontvangt Anna een dochter en noemt haar Maria. Anna wordt vaak afgebeeld met Maria en haar kleinkind Jezus op haar schoot. Die bijzondere drieslag is de basis voor dit bier. Drie mouten, drie hoppen en drie gisten geven het haar bijzondere smaak. Net als bij Anna wordt lang verwachten beloond, want de smaak van dit bier zal gedurende de tijd steeds rijker worden. Anna leidt een verwachtend leven en wordt opgenomen in heerlijkheid. Een glans daarvan zit in dit flesje.

Anna te Drieën is een zware tripel met o.a. de wilde gist Brettanomyces Bruxelles (brett). Deze bijzondere gist zorgt voor de uitgesproken smaak en geur van dit bier.

martinus

Martinus

Dit bier is een eerbetoon aan de Utrechtse patroon Martinus. Na een zware veldtocht in de kou komt hij aan bij de poorten van Amiens. Daar treft hij een bedelaar. Martinus snijdt zijn soldatenmantel in twee en deelt die met de bibberende man. Die nacht verschijnt Christus aan Martinus met het weggegeven deel van de mantel om de schouders. Hij zegt: ‘Wat je doet aan de minsten, dat doe je aan mij.’ Martinus leidt een delend leven en wordt opgenomen in heerlijkheid. Een glans daarvan zit in dit flesje.

Martinus is een tafelbier. Laag alcoholisch, droog, fris-bitter bier met moutige afdronk voor bijvoorbeeld bij het eten.

dorothea

Dorothea

Dit bier is een bloemige ode aan de heilige Dorothea, beschermheilige van de bierbrouwers, fruithandelaren en bloemisten. Dorothea wordt ter dood veroordeeld om haar geloof. Tijdens haar marteling verschijnt een kind met een mandje met daarin twee appels en drie rozen. Dat geurige mandje brengt haar folteraar tot geloof. Dorothea wordt opgenomen in heerlijkheid en een glans daarvan zit in dit flesje.

Dorothea is een EHEM (Enkel Mout Enkel Hop). In dit geval Nederlandse Pale Ale mount en Oostenrijkse Sorachi Ace Hop. We steven er naar om zoveel mogelijk Nederlandse en anders Europese producten te gebruiken.

at3
martinus
dorothea