Lentebieren

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Lentebieren

Lentebier en lentebok

Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor frisse bieren. Sommige brouwerijen brouwen speciaal voor de lente een lentebier. Deze is niet te verwarren met de lentebok, want die zijn ondergistend en over het algemeen plakkerig moutig zoet.

De lentebieren kunnen dus allemaal verschillen. Het zijn alleen vaak wat frissere en fruitige bieren die goed samen gaan met het weer.

Texels Springtij: Stevig blond bier

Als de woelige zee tot bedaren komt en op Texel het groen begint te ontspruiten in de bomen en de struiken. Als de eerste lammetjes dartelen in de wei. Dan is het tijd voor ons Springtij (Alcohol 7,5%): een stevig blond seizoensbier in de stijl van Meibock. Met een zachte, volle smaak verrast het met zijn fruitige, welhaast bloemige aroma. Springtij is lentekriebels: onze ode aan de ontluikende natuur in het voorjaar. 

Dutch Beer Challenge 2015
In maart 2015 werd Springtij met goud bekroond in de categorie 'Blond/Meibock' door de experts uit de jury van de Dutch Beer Challenge.

Geniet met bier
Texels Springtij is een uitstekende combinatie met lamsvlees.

Texels Springtij POS actie
De meeste brouwerijen geven een promotiepakket bij aankoop van 3 fusten lentebier. Bij Texels geven ze al bij aankoop van één fust of twee kratten springtij, gratis pos materiaal en glaswerk.

Prijzen
Onze adviesprijs voor Springtij fust is €72,02 en krat € 25,60 excl. BTW.

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Lentebier-Texels-Springtij
Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Lentebier-Muifel-Lentebier

Muifel Lentebier, zacht-hoppig, fris Lentebier.

Een Session India Pale Lager (SIPL), oftewel een ondergistend gebrouwen IPA. Mooi zacht-hoppig en mild fris van smaak. Gebrouwen met oa Amarillo hop. 5,5%

Over Muifelbrouwerij
Zoek je prima Nederlands craft bier? Bier met net wat meer smaak dan gemiddeld, zonder maffe ingrediënten, bier waarvan je meteen proeft dat over de receptuur is nagedacht? Dat het klopt? Probeer eens een van de speciaalbieren van de Muifelbrouwerij. Van het whiskybier Beerskey tot de bekende quadrupel Zuster Agatha, van het Brabants blonde bier D’n Ossekop tot de alcoholvrij CraAzy IPA. En nog vele anderen….

Afvullingen en prijs
Muifel Lentebier 24x33cl (O.W.)  €33,84
Muifel Lentebier 20L (schruifkoppeling) € 82,00 

Bird Brewery Nog Eendje, Lentebier (lancering week 10/11)

Bier & Smaak
Een fruitig blond lentebier met karameltonen en frisse hoppen. Het eerste lentezonnetje nodigt uit om er eentje te drinken. En nog eendje? Nog eendje dan.

Alledaags & Bijzonder
De Wilde Eend is overal te vinden. Het prachtige mannetje is in de lente op zijn allermooist en probeert elk vrouwtje voor zich te winnen.

Bierspijsadvies
Gamba’s, Loempia, Kip

Ingrediënten: Water, gerstemout, hop, gist

Prijzen:
Bird Brewery Nog Eendje 20L (K.K.) € 76,50
Bird Brewery Nog Eendje 24x33cl (O.W.) € 34,95

Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Lentebier-Bird-Brewery-Nog-Eendje
Nieuwsbrief-Nectar-Utrecht-Lentebier-Jopen-Lentebier

Jopen Lentebier, de smaak van het voorjaar.

Lichtzoet lentebier , 7%
Als het voorjaar in aantocht is, is het tijd voor Jopen Lentebier. Een bovengistend blondje met een ruime dosis Amerikaanse hop en een flinke hand korianderzaad. Deze ingrediënten geven het bier een forse fruitige bitterheid. Een smakelijke kruising.

Jopen Lentebier is geen meibok, want die zijn ondergistend en hebben dikwijls een plakkerig mondgevoel. Geniet met Jopen Lentebier optimaal van de mooie voorjaarsdagen.

Prijzen
Jopen Lentebier 24x33cl (O.W) € 32,44
Jopen Lentebier 20L                € 80,77