nectar-utrecht-frisdranken-siropen-kroatie-agroposta-logo

Agroposta

Agropošta is limonadesiroop met liefde gemaakt volgens traditioneel Kroatische recept.

Wij geloven; dat de kennis van het verleden en de mogelijkheden van het heden resulteren in de ultieme belevenis.

nectar-utrecht-frisdranken-siropen-kroatie-agroposta-foto-02

Ken jij Agropošta al?

Siropen gemaakt van fruit en planten die we met de hand plukken in de natuur. Natuurlijker wordt het niet, zeg maar. Wie ‘we’ zijn? We go way back… Of nou ja, een aantal jaren dan. Agropošta is een familiebedrijf dat in 2011 is gestart met het produceren van dus de siropen. Het idee is ontstaan uit de liefde voor en de kennis van de natuur die binnen onze Kroatische familie steeds werd doorgegeven. Generaties lang. En toegegeven: waar je liefde in stopt, komt liefde uit. Een hele hoop. Plus een verrassende smaakexplosie, in dit geval.

Dat niet alleen

Maar, met alleen liefde red je het niet. Daarom helpen we lokale boeren uit Kroatië bij het bepalen en selecteren van de ideale plantensoort én leren we ze over Fenologie. Eh, what? Dat is de leer van de levenscycli die planten hebben. Is overigens net zo belangrijk als weten welk deel van de plant je moet plukken en wat je er daarna mee moet doen. Agropošta bevat dan ook alleen de beste planten en de mooiste fruitsoorten.

Duurzaamheid

Omdat Kroatië 3 grote klimaatregio’s heeft – we zullen je verder niet dorstig maken met een uitgebreide uitleg – hebben we extra veel keus wat planten en fruitsoorten betreft. En we denken aan de toekomst. Zo staat ecologische duurzaamheid altijd voorop en zorgen we ervoor dat de ongerepte natuur er voor de volgende generatie ook nog is. Alle restanten van de planten en het fruit worden gerecycled en we hebben een paar duidelijke vuistregels:

  1. Pluk net genoeg zonder de plant te beschadigen
  2. Heb respect voor de natuur
  3. Pluk alleen wat we daadwerkelijk zullen gebruiken

En dat proef je.

nectar-utrecht-frisdranken-siropen-kroatie-agroposta-foto-01

Dan nog even over de naam

Agropošta betekent letterlijk ‘Ontvang post uit de natuur’. Mooi toch? Want wie wil er nou geen 100% natuurlijke siroop drinken die met liefde en zorg bereid is? Eigenlijk zijn het dus gewoon vloeibare liefdesbrieven.

 

 

 

 

 

Assortiment Agropošta

Vaste smaken

Citroen

Deze limonade heeft een friszure smaak, gemaakt van de rijpste citroenen uit het Middellandse Zeegebied. Iedere citroen wordt met de hand geperst, want als je het doet, moet je het goed doen.

Salie

Een smaakexplosie van jonge, wilde saliebloemen die precies worden geplukt als de knop een bloem wordt. Op dat moment laat de plant namelijk de meeste geur los en dus de meeste smaken.

Vlierbloesem

Vlierbloesem is al eeuwenlang een mooie smaakmaker. Precies de reden waarom we daar gebruik van wilden maken. Het type vlierbloesem waar Agropošta gebruik van maakt, betreft alleen de meest verse bloesem. Dan zijn de aroma’s op een hoogtepunt. Dig the well, before you are thirsty!

 

Framboos

Denk je een heerlijke zoete framboos in je mond te stoppen, blijkt ‘ie nog zuur! Juist, en dit scenario willen we dus voorkomen. Door de continentale warme dagen in het gebied zijn onze handgeplukte frambozen mierzoet, maar fris tegelijkertijd.

Lavendel

Ken jij de biologische Lavandula Angustifolia plant al? Nee? Na het proeven van onze Lavendel Limonade wil je niet meer anders. De smaak van de gebruikte bloem is zacht en mild en daarom perfect voor een dorstig moment.

Munt

De kruizemunt om precies te zijn. En daar hebben we een reden voor. De smaak is uitgesproken, maar niet té. De blaadjes worden met de hand geplukt, net voordat de plant gaat bloeien. Op dat moment zijn de smaken namelijk optimaal en dat proef je.

nectar-utrecht-frisdranken-siropen-kroatie-agroposta-assortiment

Agropošta
Anthony Fokkerweg 61
1059 CP Amsterdam
Bel: 020-6126070
Mail: verkoop@agroposta.com